کد خبر: 1281712
تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۳:۰۰
نظر و گذری بر «یادداشت‌های سفر شهیدصیاد شیرازی»
یادداشت‌های سفر شهید صیاد شیرازی، عنوان کتابی است به قلم محسن کاظمی از نویسندگان و پژوهشگران تاریخ معاصر. موضوع کتاب مربوط به مأموریت‌های میدانی و تحقیقاتی هیئت معارف جنگ است که مسئولیت آن را شهید سپهبد علی صیاد شیرازی بر عهده داشت.
 شاهد توحیدی

جوان آنلاین: شهید سپهبد علی صیاد شیرازی از چهره‌های ماندگار و نمادین ارتش انقلابی و دوران دفاع‌مقدس به شمار می‌رود. داستان‌های پیکار شجاعانه او در سالیان جنگ تحمیلی و نیز فرجام خونینی که یافت، او را برای محققان تاریخ معاصر ایران به چهره‌ای جذاب مبدل ساخته است. درباره وی آثاری تدوین شده که هریک در حد خود جلوه‌هایی از منش والای او را نمایان می‌کند. با این حال در این موضوع، همچنان مجال تحقیق وجود دارد و موضوعات ناگفته فراوان است. اثری که هم اینک در معرفی آن سخن می‌رود، گزارشی از یکی از ابداعات شهید صیاد شیرازی و نتایج و پیامد‌های آن است. این مجموعه به صورت سفرنامه تنظیم شده و همین امر بر جذابیت آن افزوده است. محسن کاظمی نویسنده تاریخ انقلاب اسلامی، شهید صیاد شیرازی را در سفر‌ها و اردو‌های این هیئت همراهی می‌کرد و نکات جذاب این بازدید‌ها را نگاشت و به تاریخ سپرد. «یادداشت‌های سفر شهید صیاد شیرازی» از سوی انتشارات سوره مهر نشر یافته و به چاپ پنجم نیز رسیده است. تارنمای ناشر در معرفی این سفرنامه، اشاره به نکات پی آمده را مغتنم دانسته است:
«یادداشت‌های سفر شهید صیاد شیرازی، عنوان کتابی است به قلم محسن کاظمی از نویسندگان و پژوهشگران تاریخ معاصر. موضوع کتاب مربوط به مأموریت‌های میدانی و تحقیقاتی هیئت معارف جنگ است که مسئولیت آن را شهید سپهبد علی صیاد شیرازی بر عهده داشت. آن شهید والامقام، هیچ گاه جنگ را پایان بخش فعالیت‌های خود نمی‌دید. از این رو در سال ۱۳۷۳، برای انتقال دانش و تجربیات جبهه و جنگش، در دانشگاه افسری امام علی (ع) مشغول تدریس شد و سپس هیئتی را با عنوان معارف جنگ ایجاد کرد تا خاطرات رزمندگان را از مأموریت‌های میدانی و پژوهشی، مناطق عملیاتی و عوارض باقیمانده از جبهه‌های جنگ، ضبط و ثبت صوتی و تصویری کند تا در تهران تکمیل و مدون شوند. محسن کاظمی در این مجال، در سال ۱۳۷۴، فرصت یافت تا به عنوان وقایع نگار سفر‌های میدانی با این هیئت پیوند بخورد و در ۹سفر میدانی، حوادث را به صورت لحظه به لحظه به ثبت برساند. او علاوه بر این، با تیزبینی‌های خود تمام فعالیت‌ها، سخنرانی‌ها، گفتارها، خاطرات، روش‌های مدیریتی و حتی مناجات شبانه شهید صیاد شیرازی را ثبت کرد تا بعد‌ها اثری که عرضه می‌کند، بر محور شخصیت شهید شیرازی استوار باشد. این یادداشت‌ها مربوط به مأموریت‌های میدانی و تحقیقاتی این گروه و با هدف ثبت دقیق برخی از وقایع جنگ ایران و عراق است. نویسنده به عنوان وقایع نگار در این سفر‌های میدانی از کردستان تا خوزستان همراه این گروه بوده و علاوه بر ثبت خاطرات همراهان شهید صیاد شیرازی و عده‌ای از امرای ارتش ایران، در مواردی نیز به ابعاد شخصیت تیمسار صیاد شیرازی پرداخته است. بازدید از جاده سنندج، قروه، روستای صلوات‌آباد، دهگلان، توضیحات تیمسار صیاد درباره عملیات محاصره پادگان سنندج، عملیات گردنه صلوات‌آباد و توضیحات دیگر سرداران، بازدید از اشنویه، بوکان، میاندوآب و سقز و توضیحات تیمسار صیاد درباره پاکسازی این مناطق از دست ضدانقلاب، بازدید از مناطق عملیاتی طریق القدس، چگونگی طرح‌ریزی عملیات و شرح قرارگاه‌ها و تشکیل آنها از بخش‌های این کتابند....»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار